Viklau Fönsterverkstad
Viklau St Vikarve 512
622 38 Romakloster
Tel: +46 (0)498-500 27
Startsidan | Vår verksamhet | Information | Kontakt
Information från Viklau Fönsterverkstad!
 -   Fönsterhantverket är en tvärfacklig arbetsmodell där snickarens, glasmästarens, målarens, smedens och murarens kunskaper samlas till en enda hantverkare, fönsterhantverkaren.
 - Att renovera fönstren lönar sig jämfört med att köpa nytt - och du får behålla dina vackra fönster, men i skick som nya. En fönster båge som är rätt glasad, rätt inpassad och rätt tätad uppfyller dessutom dagens krav på värme och ljudisolering.
 - Vi använder linoljefärg och linoljekitt som inte innehåller lösningsmedel. Linolja är en gammal och väl prövad produkt som har god inträngningsförmåga i virket, vilket ger en god impregnering. Färg gjord på linolja har en god slitstyrka och är lätt att underhålla, till skillnad från så kallade alkydoljefärger. De ger en diffusionstät utanpåliggande yta som hindrar fukt att lämna träet. Det kan leda till röta och angrepp på träet redan efter 10-15 år.
 - Lisen Hallgren är utbildad fönsterhantverkare hos Allbäcks i Ystad, 1998. Det är vår uppgift att ge fönster och dörrar ett så långt liv som möjligt och med ett minimum av underhåll. Vi renoverar fönster och dörrar från 1700-talet och framåt. Dock ej moderna fönster som treglas och dyl.
 - Med kvalitetsarbete, miljövänliga material och arbetsmetoder vill vi visa att Fönsterhantverkaren är ett långsiktigt och bra ekonomiskt alternativ.
© Viklau Fönsterverkstad, Viklau St Vikarve 512, 622 38 Romakloster, 0498-500 27, E-post: info@fonsterverkstad.com
Cookies